Greg Van Avermaet
Ook daags na rustdag een ereplaats

Ook daags na rustdag een ereplaats

Na een dagje rusten is Greg er weer vol tegenaan gegaan in de Ronde van Frankrijk. In rit elf bleef Tony Gallopin net uit de greep van een uitgedund peloton, waar onze favoriet naar de zevende plek sprintte.

Met (hopelijk) opgeladen batterijen vertrok het peloton in Besancon om koers te zetten naar Oyonnax. Een pittig gekruid parcours dat op een goeie dag toch wel weer op het lijf moest geschreven zijn van Greg.

En een goeie dag was het ook nu. Nadat de drie vroege vluchters sneuvelden, werd het peloton uiteengetrokken op de vier hellingen in het laatste uur. Terwijl klassementsrenners op hun tanden moesten bijten, zat Greg telkens opvallend makkelijk voorin mee te peddelen. Maar dat deed ook Tony Gallopin.

De Fransman viel dicht bij de top van de laatste helling aan en smeet zich in de afdaling. Greg rekende op zijn sprint en wachtte af, ook toen Peter Sagan, Michal Kwiatkowski en Michael Rogers in de tegenaanval gingen.

Het trio reed naar Gallopin, maar die ontsnapte opnieuw. Daarachter trachtte het uitgedunde peloton in de slotkilometers zich nog te organiseren, maar het strandde uiteindelijk op enkele meters van de Fransman.

"Het was moeilijk in de finale, omdat ik moest wachten op Daniel Oss om de achtervolging in te zetten op Gallopin", reageerde Greg. "Vervolgens ging ik de sprint van heel ver aan om hem misschien nog terug te kunnen halen, maar daardoor werd ik in de laatste meters nog wat overspoeld door John Degenkolb en anderen", aldus onze favoriet. Met een zevende plaats haalt hij wel al voor de vierde keer top tien in deze Tour.

Geschreven door Wim op 16/07/2014