Greg Van Avermaet
Pittige tocht richting Planche des Belles Filles

Pittige tocht richting Planche des Belles Filles

Greg heeft samen met zijn ploegmaats uitstekend werk geleverd in de tiende Touretappe. Kopman Tejay Van Garderen werd goed naar de lastige slotklim geloodst, waar hij tussen de andere toppers bovenkwam.

De derde tocht door de Vogezen was ook veruit de zwaarste. Vier van de zeven beklimmingen waren van eerste categorie, met de zes kilometer lange Planche des Belles Filles als ultieme scherprechter.

Terwijl een vrij sterke kopgroep met onder meer Joaquím Rodriguez, Tony Martin, Michal Kwiatkowski en Thomas Voeckler de dag kleurde, gebeurde het belangrijkste achteraan. Alberto Contador moest na een zware val de Tour verlaten, net als medefavoriet Chris Froome een paar dagen eerder.

Het BMC-team oogde sterk in dienst van Tejay Van Garderen, die met verve werd afgezet aan de voet van de slotklim. De Amerikaan werd uiteindelijk zesde en staat nu zevende in het klassement. Ritwinst en opnieuw geel waren voor Vincenzo Nibali.

Greg moest pas in volle finale op de voorlaatste klim de rol lossen bij het eerste peloton. Onze favoriet rolde uitendelijk binnen in een groepje op zestien minuten. Ondanks de inspanningen van de voorbije dagen weer een sterke prestatie, maar de rustdag van morgen is meer dan welkom.
Geschreven door Wim op 14/07/2014