Greg Van Avermaet
Nieuw seizoen

Nieuw seizoen

Een nieuw jaar, een nieuwe site, een nieuw seizoen en nieuwe doelen. 2009 is voorbij gevlogen. We staan in de startblokken voor 2010. Ik voel me klaar om er een goed jaar van te maken. Tot op heden geen problemen met winterkwalen. De koude, de regen en de sneeuw in het thuisland vielen mij soms zwaar. Geef mij maar de zon en de warme temperaturen.

Momenteel zit ik in Mallorca voor 3 weken. De omstandigheden zijn hier iets beter al is de winter overal in Europa van de partij. Trainingen van vijf uur per dag zijn hier geen uitzondering. Ik hou ervan om veel te trainen. Het vaste stramien van eten, trainen, massage en slapen bekoren mij. Je alleen concentreren op de fiets om hogere doelen te bereiken zijn voor mij een uitdaging.

We hebben een kok (Albert) mee op stage, hij bedient ons elke dag van aangepaste, lekkere voeding. Onze ploegmaat Michel Elijzen verraste ons op een zelfgemaakte Hollandse chocolademousse. Lekker! De Duitser Lang kent de straten van het eiland heel goed en stippelt voor ons de beste wegen uit. De Germanen zijn hier goed vertegenwoordigd.

Het team en de sfeer is zeer goed. Laat ons samen hopen op een goede start van het seizoen want achter de feiten aanhollen brengt onzekerheid in de groep. We zijn Cadel Evans kwijt, een wereldkampioen, een ronderenner die vervang je zomaar niet. Ik denk dat we genoeg gewapend zijn om er een goed seizoen van te maken.

Ik start in Qatar en Oman. Het zijn geen gemakkelijke wedstrijden. Vanaf de start is er een hels tempo en wordt er in waaiers gereden. Is dat een voorbereidingswedstrijd? De Omloop het Nieuwsblad en Kuurne zijn voor mij en de ploeg belangrijk.

Ik wil Niels, Wim en Klaas bedanken voor mijn gloednieuwe website. Een geweldige prestatie! Samen met hen hou ik jullie op de hoogte van het reilen en zeilen in mijn geliefkoosde job.

Greetz,

Greg

Geschreven door Greg op 17/01/2010