Greg Van Avermaet
Aanvalslust tenietgedaan in slotkilometer

Aanvalslust tenietgedaan in slotkilometer

Ook in de zevende etappe van de Tour geen meeval voor Greg. Onze favoriet ontbond zijn duivels op een helling in volle finale, maar werd ondanks steun van Peter Sagan weer bij de kraag gevat in de laaste kilometer.

Een verplaatsing van Epernay naar Nancy maakte vandaag de eerste Tourweek vol. Het 234,5 kilometer lange traject was overwegend vlak, op enkele stevige kuitenbijters in de finale na. Kortom, ideaal voor Greg.

Zes renners kozen voor de vroege vlucht. Twee daarvan, Martin Elmiger en Bartosz Huzarski, zongen het uit tot op de Côte de Maron. De dik drie kilometer lange klim luidde de finale in en deed het peloton scheuren.

BMC was goed vertegenwoordigd, tot klassementskopman Tejay Van Garderen tegen de grond ging. Met Darwin Atapuma moest zelfs een ploegmaat opgeven. Greg ontsnapte maar nipt en plaatste zich voor de Côte de Boufflers, de laatste helling van de dag waarvan de top op een kleine zes kilometer van de aankomst lag.

Onze favoriet peddelde gezwind mee op de voorposten en gooide in de laatste meters bergop zelf zijn kaarten op tafel. Enkel Peter Sagan kon aanpikken en met zijn tweeën doken ze de afdaling in. "Met hem erbij weet je echter nooit zeker wat je moet doen: pokeren of doorrijden", deed Greg zijn relaas na afloop.

"Hij pakte ook maar half over en dan weet je dat het moeilijk wordt. We raakten niet uit het zicht en in de slotkilometer worden we dan gegrepen. Ik probeerde nog positie in te nemen voor de sprint, maar het was op."

"Jammer dat de overwinning er opnieuw niet in zit. Misschien was ik beter alleen proberen gaan of hadden er beter enkele renners meer gevolgd", aldus Greg, die finishte als tiende en kon zien hoe Sagan nipt de duimen moest leggen voor Matteo Trentin. Ploegmaat Van Garderen verloor uiteindelijk iets meer dan een minuut.
Geschreven door Wim op 11/07/2014