Greg Van Avermaet
Mee met het eerste peloton

Mee met het eerste peloton

Weer sprinters aan zet in rit zes van de Tour, zij het in een gehalveerd peloton na pogingen tot waaiervorming. Duits kampioen André Greipel toonde zich de snelste, Greg reed aandachtig voorin en finishte dertiende.

De etappe tussen Arras en Reims stond in het teken van het cijfer 4. Vier vluchters kleurden de wedstrijd: Jérôme Pineau, Tom Leezer, Luis Angel Mate en Arnaud Gérard. Vier renners gaven er de brui aan: de niet meer aan de start verschenen Ariel Richeze en de gevallen Jesus Hernandez, Egor Silin en Xabier Zandio.

En een vierde massasprint op zes dagen. Maar geen vier op vier voor veelvraat Marcel Kittel. De Duitser raakte deze keer verloren in het geharrewar van een zenuwachtige slotfase, waarin de combinatie van enkele enthousiaste ploegen en een stevige zijwind ervoor zorgde dat het peloton in stukken brak.

Greg liet zich niet verrassen en zag hoe die andere Duitser, André Greipel, met verve Alexander Kristoff voorbleef. Onze favoriet zelf kwam als dertiende aan en heeft zijn pechdag van gisteren alweer doorgespoeld.

"Vandaag was het was de bedoeling om ploegmaat Daniel Oss (elfde, nvdr.) in stelling te brengen, maar meer dan ereplaatsen zat er niet in. Van mijn val in de kasseirit heb ik gelukkig weinig last", vertelde Greg. "Ik zal nog wel een etappe uitkiezen, misschien zelfs morgen al. Volgens wat ik gezien heb, moet die mij liggen."
Geschreven door Wim op 10/07/2014