Greg Van Avermaet
Massasprint in Londen

Massasprint in Londen

Rit drie in de Tour was er weer een voor de sprinters. Greg zag in de straten van Londen hoe Marcel Kittel opnieuw de snelste was. Door het parcours en het weer mengde onze favoriet zich liever niet op de eerste rij.

De derde en laatste dag op Brits grondgebied voerde de karavaan van universiteitsstad Cambridge naar hoofdstad Londen. In de schaduw van Buckingham Palace werd er na 155 kilometer een massasprint verwacht.

Jan Barta en Jean-Marc Bideau kozen voor de lange onderneming. Het Tsjechisch-Franse duo werd echter vakkundig gecontroleerd door het peloton en op zes kilometer van de streep was de hergroepering een feit.

In de finale werden de renners getrakteerd op regen, maar dat deed niets af van de waanzinnige snelheid waarmee de ploegen hun treintjes op de rails probeerden te krijgen. Net als in de openingsetappe leverde Argos het beste werk en stoomde Marcel Kittel naar een tweede ritzege. Greg finishte als achttiende.

"Dit was niets voor mij, veel te gevaarlijk", verwijsde onze favoriet naar de waaghalzerij in de natte bochten. Eerder in de wedstrijd sprokkelde hij wel wat punten bij de tussensprint, waardoor hij top vijf behoudt in de strijd om het groen. De gele trui blijft bij Vincenzo Nibali, Greg staat daarin nu op plaats vier.

Geschreven door Wim op 07/07/2014