Greg Van Avermaet
Negende op het BK na vroege ontsnapping

Negende op het BK na vroege ontsnapping

Greg is op het Belgisch kampioenschap naar een negende plaats gesprint. Onze favoriet kleurde de titelstrijd in het biljartvlakke Wielsbeke lange tijd in een vroege ontsnapping. Jens Debusschere won verrassend.

Het West-Vlaamse Wielsbeke schotelde achttien ronden van 13,9 kilometer voor. Niet lang na het startschot lieten twaalf renners zich verleiden tot het vormen van een vroege vlucht. Daarbij onder meer Iljo Keisse, Kristof Vandewalle, Tosh Van der Sande én onze Greg.

Het dozijn reed een dikke vier minuten bijeen. Maar terwijl het weer opklaarde kwam het peloton ook weer snel dichterbij. Met nog meer dan een uur te gaan was de hergroepering zelfs al een feit.

Meteen werd er een nieuwe ontsnapping op touw gezet. Sep Vanmarcke, Gert Steegmans, Kris Boeckmans, Kenny Dehaes en vijf anderen sloegen de handen in elkaar en zetten Wanty en Wallonie-Bruxelles aan het werk.

Het verschil liep op naar de minuut en zakte in de finale maar heel traag. Tot Philippe Gilbert en Greg enkele keren versnelden en Omega Pharma-Quick Step plots niet langer op Steegmans maar op Tom Boonen gokte.

Pas in de slotkilometer kwam alles samen en draaide de titelstrijd dan toch uit op een massasprint. De trein van topfavoriet Boonen stond echter niet goed op de rails en het was Debusschere van Lotto die het verrassend haalde. Greg had nog een degelijk eindschot in huis en kwam als negende over de streep.


Geschreven door Wim op 29/06/2014