Greg Van Avermaet
Onverwacht goed in Californisch wederoptreden

Onverwacht goed in Californisch wederoptreden

Na drie weken voorjaarsrust heeft Greg de draad met de competitie weer opgepikt. Onze favoriet trok wegens hielproblemen zonder hoge verwachten naar de Ronde van Californië, maar reed in de eerste etappe meteen met de besten mee.

De Amerikaanse achtdaagse ging van start met een 193 kilometer lange rit in en rond Sacramento. Met nog een kilometer of zestig te gaan vormde het Omega Pharma-Quick Step van Tom Boonen en Mark Cavendish plots een waaier. Greg en ploegmaat Taylor Phinney waren mee met de circa twintigkoppige groep. Het gezelschap oogde sterk en reed vlot driekwart minuut bijeen.

Even leek de beslissing gevallen, maar in de finale keerde het peloton toch terug en werd er gesprint voor winst. Cavendish slaagde er nog in John Degenkolb te kloppen en is uiteraard de eerste leider. Greg bolde in het zog van het grote pak over de streep.

"Ik ben aangenaam verrast", zei onze favoriet na afloop. "Sinds Roubaix keerden de bekende problemen aan mijn rechterhielbeen terug, waardoor ik in de rustperiode niet veel heb kunnen trainen. Aanvankelijk wou ik zelfs passen voor deze ronde, dus dit is een opsteker. Misschien proberen we nog wat, maar het voornaamste blijft toch de wedstrijd goed en wel uitrijden."

Geschreven door Wim op 11/05/2014