Greg Van Avermaet
Heel aanvalslustig in de Gold Race

Heel aanvalslustig in de Gold Race

Philippe Gilbert heeft de 49e Amstel Gold Race op zijn naam geschreven. De ploegmaat van Greg ging er vandoor op de Cauberg en dat bleek voldoende voor de overwinning. Greg zelf reed ook een hele sterke wedstrijd maar raakte helaas niet weg.

“Het was de bedoeling op Philippe uit te spelen op het einde. Ik moest mijn koers rijden voor de Cauberg en dat probeerde ik ook. Met Jakob Fuglsang had ik een goed man mee in mijn ontsnapping die tot stand was gekomen net voor Eijserbosweg. Daarna kwam ook een sterke Björn Leukemans aansluiten.”

De vlucht kreeg helaas te weinig voorsprong. “Dat maakte het moeilijk om weg te blijven. Mijn ploegmaats bij BMC zaten door mijn inspanningen in het peloton wel op hun gemak. Dat was eigenlijk ideaal voor Philippe.”

In het begin van de wedstrijd was dat niet het geval. “Iedereen keek naar ons. De vroege vlucht nam veertien of vijftien minuten voorsprong en daar moesten we dus wel iets aan doen. We offerden vier man op om ze terug te halen. We hebben dus onze verantwoordelijkheid genomen.”

“Dat Philippe het afmaakt is goed voor onze ploeg. Wat mij betreft neem ik nu wat rust. Het is al een lang voorjaar geweest. Het was al lastig om me nog op te laden voor deze koers, maar ik was nog altijd goed. Nu dus rusten en werken naar het najaar toe.”

Geschreven door Niels op 20/04/2014