Greg Van Avermaet
Weinig last van jetlag in GP de Wallonie

Weinig last van jetlag in GP de Wallonie

De trip naar Canada heeft niet al te veel sporen nagelaten in de Grote Prijs van Wallonië. Een hoofdrol speelde Greg wel niet, hij en Philippe Gilbert hadden met Mathias Frank een ploegmaat in de beslissende vlucht.

Amper drie dagen na de wedstrijd in het verre Montréal, stond Greg aan de start van de Grand Prix de Wallonie in eigen land. Verleden jaar leverde die dubbel hem een tweede plaats op, maar deze keer liep het anders.

Niet dat onze favoriet ontgoochelde, maar zowel hij als Philippe Gilbert zaten in de finale vast omdat Frank vooraan BMC vertegenwoordigde. De Zwitser ging de strijd aan met Thomas Voeckler en Jan Bakelants.

Uiteindelijk werd Frank derde. Het was Bakelants, net als Greg lid van de Belgische ploeg op het WK volgende week, die mocht juichen. Onze favoriet zelf beklom de Citadel van Namen op kop van het uitgedunde peloton in dienst van Gilbert, die in de sprint om de negende plaats enkel Julien Simon voor zich moest laten.

"Gefeliciteerd Jan Bakelants, wij hebben met Frank een mooie derde. Ik ben vooral blij dat de benen vrij goed hersteld zijn van Canada. Op naar Isbergues zondag", aldus Greg, die als zestiende over de streep bolde.
Geschreven door Wim op 18/09/2013