Greg Van Avermaet
Montréal resulteert in een vierde plaats

Montréal resulteert in een vierde plaats

Twee dagen na Québec was Greg ook op de afspraak in de Grote Prijs van Montréal. Onze favoriet topte de sprint om de vierde plaats, een paar seconden nadat Peter Sagan als winnaar over de streep reed.

Deel twee van de WorldTour-uitstap in Canada speelde zich af in Montréal, de grootste Franstalige stad in Canada. Ook dit parcours, een dikke 205 kilometer verdeeld over zeventien ronden, was er een op maat van Greg. Hij wou maar wat graag revanche na zijn derde plaats eergisteren in Québec.

Zeven renners, waaronder Danilo Hondo en Sergio Paulinho, kleurden de wedstrijd tot op een kilometer of vijftig van de aankomst. BMC-renner Daniel Oss, Damiano Cunego, Alexandr Kolobnev, Jesus Herrada, Gorka Izaguirre, Cyril Gautier en de jonge Belg Tim Wellens tekenden voor de volgende vlucht.

Even leek het de Tour toen ook Alberto Contador en Chris Froome zich toonden. Ook Peter Sagan testte een keer de benen, maar dat bleek allemaal voorspel. De finale begon pas echt toen Robert Gesink, winnaar in Québec, met nog zeven kilometer te gaan zijn troeven op tafel gooide en solo aanging.

De Nederlander werd een kilometer later gecounterd door thuisrijder Ryder Hesjedal, die op zijn beurt als springplank fungeerde voor Sagan. In tegenstelling tot twee dagen terug stortte de Slowaak deze keer niet in en snelde hij, ondanks een sterke achtervolgende groep, solo naar de overwinning.

Ponzi en Hesjedal kwamen na een late tegenaanval nog dicht en mochten mee op het podium. Enkele seconden later vloerde Greg in de sprint om plek vier onder meer Filippo Pozzato, Rui Costa en Enrico Gasparotto. "Weer net niet, al ben ik vandaag minder ontgoocheld dan in Québec", zei onze favoriet.

"Daar had ik het gevoel dat ik kon winnen. Hier was Sagan gewoon de sterkste. We draaiden rond achter hem, maar kwamen amper dichter. Ik ben wel blij met mijn sprint, alleen jammer dat Ponzi en Hesjedal nog ontsnapten. Niemand reageerde op hun uitval, maar goed. Dat hoort bij koersen natuurlijk."

"Een zege had het uiteraard nog veel mooier gemaakt, maar met een derde en een vierde plaats ben ik heel content over mijn Canadese trip. Ik ben heel tevreden over mijn vorm en kijk met veel vertrouwen uit naar het WK", aldus Greg. Eerst volgen nog de Grote Prijs van Wallonië en de Grand Prix d’Isbergues.
Geschreven door Wim op 15/09/2013