Greg Van Avermaet
Eerste in dernycriterium Wetteren

Eerste in dernycriterium Wetteren

Greg heeft het Dernyfestival in het Oost-Vlaamse Wetteren naar zijn hand gezet. Onze favoriet toonde zich de snelste in de finalereeks en kreeg Sylvain Chavanel en Lars Boom naast zich op het podium.

Het criterium bestond uit twee kwalificatiereeksen en een allesbepalende finale. Daarin ontstond op drie ronden van het einde een kopgroep met Greg, Iljo Keisse, Kenny Dehaes, Lars Boom en Sylvain Chavanel.

Ondanks een late poging van Keisse werd er gesprint om de overwinning. Chavanel en Greg gingen met hun gangmakers nek aan nek de strijd aan en het was onze favoriet die zijn wiel als eerste over de streep gooide.

"Ik ben blij dat ik hier kon winnen", liet een tevreden Greg na de aankomst optekenen. "Dit was trouwens het eerste en enige criterium dat ik dit seizoen rijd. Het deed deugd om nog eens voor eigen volk te aan te treden. En wat een publieke opkomst ook! Veel sfeer, dat maakt het er alleen maar mooier op."

"Zo is het toch een beetje een troost voor de Grote Prijs van Plouay gisteren. Maar het seizoen is nog lang niet gedaan en voor mij komt er een belangrijke periode aan. Ik wil mij nog onderscheiden in onder meer de twee Canadese koersen, het wereldkampioenschap, Parijs-Tours en Lombardije", aldus onze favoriet.


Foto’s © Lydia Van de Meerssche & Dernyfestival.be

Geschreven door Wim op 02/09/2013