Greg Van Avermaet
Streep in Plouay ligt 300 meter te ver

Streep in Plouay ligt 300 meter te ver

Greg is er net niet in geslaagd de Grote Prijs van Plouay op zijn naam te schrijven. Onze favoriet speelde alles of niets en probeerde een solo in de slotfase, maar strandde op amper driehonderd meter van de aankomst.

Editie 77 van de Franse eendagskoers stuurde het WorldTour-peloton op pad voor negen rondes van 27 kilometer. Natnael Berhane, Vegard Laengen, Christophe Laborie en Julien Fouchard vormden de vroege vlucht.

Het viertal werd na een hele dag in de frontlinie opgeslokt bij het ingaan van de laatste ronde. Tim Wellens, Giovanni Visconti en Kristjan Koren waagden hun kans, maar tevergeefs. Een indrukwekkende BMC-ploeg zorgde voor de hergroepering aan de voet van de laatste helling, waar het echt vuurwerk losbarstte.

Een mooi groepje met John Degenkolb, Michal Kwiatkowski, Enrico Gasparotto, Jürgen Roelandts, Björn Leukemans, Marco Marcato, Greg en zijn ploegmaat Daniel Oss kwam tot stand. Na wat speldenprikken van de rest smeet onze favoriet zelf een bom, vlak onder de boog van de laatste drie kilometer.

De slotfase draaide uit op een spannend duel tussen een eenzaat en de aanstormende massa. Greg deed er alles aan om zijn kleine voorsprong te verdedigen en hield ondanks de felle tegenwind heel lang stand. Hij strandde uiteindelijk op amper driehonderd meter van een stuntzege. Het was Filippo Pozzato die mocht juichen.

"Dju, ik was er dicht bij. Ik voelde me echt goed vandaag en had veel kracht in de benen. Maar drie kilometer solo tegen een jagend peloton met de wind vol op kop was zwaar", aldus onze favoriet.
Geschreven door Wim op 01/09/2013