Greg Van Avermaet
Frank laat BMC juichen op tweede dag

Frank laat BMC juichen op tweede dag

De tweede rit in Colorado is voor het BMC Racing Team uitgedraaid op een feestje. Gregs ploegmaat Mathias Frank rondde een ontsnapping met verve af. Ook onze favoriet zelf toonde zich in die vlucht.

Met een afstand van 202,9 kilometer werd de langste opdracht op dag twee voorgeschoteld. Meteen ook een lastige, in het begin van de race én in de finale lagen er beklimmingen te wachten.

Een vroege vlucht, met onder meer BMC-renner Michael Schär, werd net voorbij halfkoers alweer bij de kraag gevat. Op een kilometer of zestig van de streep gingen vijftien renners aan de haal, waaronder Greg. Ook ploegmaat Mathias Frank, Andy Schleck, Tiago Machado en Rohan Dennis waren mee.

Frank, Lachlan Morton en Lawson Craddock bleken de sterksten en vochten op de laatste klim, enkele kilometers voor de aankomst, om ritwinst. Het was uiteindelijk de Zwitser van het BMC Racing Team die het zegegebaar mocht maken. Kopman Tejay Van Garderen kon als enige Peter Sagan volgen en deed een goeie zaak in het klassement, Greg hield op zijn beurt knap stand en eindigde niet veel verder in een eerste pelotonnetje.

Geschreven door Wim op 20/08/2013