Greg Van Avermaet
Enkel Sagan rapper in eerste rit Colorado

Enkel Sagan rapper in eerste rit Colorado

Greg gaat in Colorado gewoon verder op het elan van Utah, want onze favoriet is tweede geworden in de eerste etappe van de USA Pro Challenge. Alleen Peter Sagan bleek sneller in de sprint van een uitgedund peloton.

De openingsrit in de Ronde van Colorado speelde zich af op een plaatselijk circuit in en rond Aspen. Ondanks de korte afstand van 97,6 kilometer was het toch een pittige tocht, met enkele stevige hellingen.

Een vroege vlucht van zeven werd in de finale afgelost door George Bennett en Carter Jones. Het fel uitgedunde peloton greep ze echter net op tijd terug, vooral dankzij de inspanningen van Gregs ploegmaats bij BMC.

Onze favoriet lanceerde zijn sprint bij het aansnijden van de laatste rechte lijn, maar moest uiteindelijk nog Peter Sagan voor zich dulden. "Het was een goeie poging, maar ik ben toch wat ontgoocheld", klinkt Greg.

"Ik ging mijn sprint meteen na de laatste bocht aan, omdat ik niet wist waar Peter zat. In de laatste honderd meter passeerde hij me. Jammer, weer een zoveelste tweede plaats, maar hij is nu eenmaal sneller. Ik moet de ploeg bedanken voor de vele steun in de finale. Vooral Michi (Michael Schär, red.) was ontzettend sterk!"

Geschreven door Wim op 19/08/2013