Greg Van Avermaet
Nog maar eens tweede

Nog maar eens tweede

Voor de derde keer op rij is Greg in Utah op de tweede plek gestrand. Hij probeerde op dag vier van de lastige slotkilometer gebruik te maken om Michael Matthews te lossen, maar die bleek uiteindelijk de snelste.

De vierde etappe was veeleer een criterium, in de straten van Salt Lake City. Al na 54 kilometer werd er gefinisht, op een pittige kuitenbijter. Greg plaatste aan de voet een stevige versnelling en deed de rest kraken.

Michael Matthews beet zich met alle moeite van de wereld vast en kon onze favoriet in de daaropvolgende sprint vloeren. Jasper Stuyven, landgenoot en nog altijd belofte, werd net als eergisteren knap derde.

"Ik was zeer gemotiveerd om te winnen toen ik het profiel zag en probeerde het net als in de eerste rit met een aanval. Matthews was helaas de snelste. Jammer dat het deze keer niet gelukt is, een tweede zege had toch echt mooi geweest", klonk Greg. Extra tegenslag waren de tijd- en puntenstraf omwille van vermeend afduwen bij de ploegleiderswagen in de eerste ronde. Onze favoriet blijft desondanks leider in het puntenklassement.

Geschreven door Wim op 09/08/2013