Greg Van Avermaet
Tweede keer op rij runner-up

Tweede keer op rij runner-up

Net als gisteren is Greg tweede geworden in de Tour of Utah. Onze favoriet won de sprint van een fel uitgedund peloton, maar met Lachlan Morton mocht in de derde etappe een vluchter het zegegebaar maken.

Het peloton spatte uiteen op de Mount Nebo, een lastige beklimming met top op een kleine veertig kilometer van de streep. Een omvangrijke vroege vlucht werd tijdens de beklimming afgelost door Lachlan Morton.

Die ging de afdaling in met een voorsprong van een dikke minuut op een groep van twintig renners. Daarbij ook Greg, die sterk bergop reed. Helaas voor hem kwam de achtervolging niet op gang en kon de jonge Australiër de etappezege op zak steken. Onze favoriet won een halve minuut later makkelijk de sprint om plek twee.

"Jammer dat er iemand voorop bleef, dit was een mooie kans op een nieuwe zege. De rest van de groep bestond uit klimmers, dus de sprint was niet moeilijk", vertelde een deze keer wel teleurgestelde Greg. "We kregen geen hulp in de achtervolging, en in de technische afdaling zat tijd goedmaken er niet in."
Geschreven door Wim op 08/08/2013