Greg Van Avermaet
Net geen twee op twee

Net geen twee op twee

Na de eerste viel ook de tweede rit in de Ronde van Utah bijna ten prooi aan Greg. Onze favoriet probeerde het deze keer in de sprint, en daarin draaide Michael Matthews de volgorde van gisteren om.

De tweede etappe was met zijn 2010 kilometer ook de langste van deze zesdaagse. Onderweg lagen enkele hellingen, maar de wedstrijd draaide uiteindelijk toch uit op een sprint van een stevig peloton.

Greg hield goed vooraan stand, maar liet zich op het allerlaatste toch een beetje insluiten. Michael Matthews, gisteren nog tweede na onze favoriet, profiteerde optimaal en won. Ook de leiderstrui is voor hem.

"Ik ben trots op het team. Ze reden geweldig", reageerde Greg niet al te ontgoocheld. "Het enige dat ik moest doen was spurten. Ik zat goed geplaatst op 400 meter van de finish, maar daarna geraalte ik wat ingesloten door de trein van Jasper Stuyven. Toen Matthews zich op gang trok voelde ik dat ik sneller kon, maar ik kwam te laat. Dat ik de leiderstrui kwijt ben is geen drama. Nu kunnen we weer aanvallen."
Geschreven door Wim op 07/08/2013