Greg Van Avermaet
Overwinning in de States!

Overwinning in de States!

Voor Greg is de trip naar de Verenigde Staten nu al geslaagd! Hij haalde de eerste etappe in de Tour of Utah binnen door met een ultieme aanval in de slotkilometer voor de sprintende meute uit te blijven.

Na een weekje aanpassen aan the American way of life en het leven op grote hoogte was Greg klaar voor de Ronde van Utah. Die begon met een 180 kilometer lange tocht tussen Brianhead en Cedar City.

Onze favoriet, mét rugnummer 1, zag hoe de vroege vlucht van Chris Jones en Michael Torckler op tijd geneutraliseerd werd. Ook de daaropvolgende poging van ploegmaat Michael Schär en Jens Voigt was kansloos.

De kroniek van de aangekondigde massasprint leek een feit, tot Greg onder de rode vod van de laatste kilometer zijn duivels ontbond. Onze favoriet pakte twintig meter, reed de ziel uit zijn lijf en slaagde er tot eenieders verrassing uit de greep van het jagende peloton en de aanstormende sprinters te blijven.


"We hadden gisteren de aankomst verkend en zag toen dat die niets voor mij was als het op een sprint zou uitdraaien. Dus gooiden we het over een andere boeg", legde een opgetogen Greg uit. "In de slotkilometer ging ik ervandoor en bij de laatste bocht sloeg ik een gat. Ik bleef maar trappen, trappen en trappen. Aan de streep durfde ik mijn stuur niet los te laten. Ik verwachtte nog iemand, maar er kwam niemand meer."

Voor onze favoriet is het zijn vierde zege van het seizoen, na twee ritten en eindwinst in Wallonië. Morgen mag Greg ook de leiderstrui dragen tijdens de tweede rit in Utah. "Maar hier is de eindzege geen doel. We kwamen voor etappes, en het is super dat dat meteen lukt. Hopelijk kunnen we er met de ploeg nog aan toevoegen!"

Geschreven door Wim op 06/08/2013