Greg Van Avermaet
Tandpijn remt Greg in San Sebastián

Tandpijn remt Greg in San Sebastián

Geen hoofdrol voor Greg in de Clásica San Sebastián. De voorbije dagen kloeg hij over hevige tandpijn en dat speelde hem tijdens de wedstrijd ook parten. Uiteindelijk kwam onze favoriet als achttiende over de streep.

De aanloop naar de Baskische klassieker, waar Greg twee jaar terug nog als derde op het podium stond, verliep ondanks de succesreeks in Wallonië dus allesbehalve comfortabel. Tandpijn verstoorde de nachtrust en het moreel van onze favoriet, maar zich ter plekke laten behandelen was geen optie. "Maandag heb ik een afspraak in België, voor nu zie ik het redelijk somber in", klonk het aan de vooravond van de wedstrijd.

Toen Nairo Quintana en Alejandro Valverde de forcing voerden tijdens de tweede beklimming van de Jaizkibel, zat Greg aan het goede wiel. Lang duurde dat echter niet. "Het is ieder jaar al nipt om die klim te overleven, en deze keer begonnen ze er nog veel vroeger aan dan anders. Dan kan je het wel schudden", liet hij weten. "Ondanks de miserie vooraf voelde ik me eigenlijk nog niet zo slecht, maar het koersverloop zat tegen."

Aan het eind van het verhaal was Tony Gallopin de grote winnaar. De Fransman was op twaalf kilometer van de streep weggereden uit de kopgroep, waarvan Valverde de sprint om plek twee won. Een kleine twee minuten later kwam Greg als achttiende binnen. Hij vervolgt zijn seizoen in de Tour of Utah, die begint op 6 augustus.
Geschreven door Wim op 27/07/2013