Greg Van Avermaet
Opnieuw koning én eindwinnaar op de Muur van Thuin!

Opnieuw koning én eindwinnaar op de Muur van Thuin!

Het is Greg net als twee jaar geleden gelukt om op de Muur van Thuin de slotrit in de Tour de Wallonie te veroveren. Onze favoriet knalde alles en iedereen uit het wiel en is zelfs opnieuw eindwinnaar!

De vijfde en laatste etappe was met zijn 207,1 kilometer ook de langste in deze rittenkoers. Het schrikte Jack Bobridge, Sébastien Delfosse en Boris Vallee niet af om een vroege vlucht op touw te zetten.

Het trio sneuvelde in de aanloop naar de eerste passage aan de streep. In de resterende twaalf kilometer werd het tempo serieus de hoogte in gejaagd en hield het BMC Racing Team alles perfect onder controle.

Greg werd in een zetel naar de voet van de Mur de Thuin gebracht, waar hij meteen zijn duivels ontbond. De tegenstand zag onze favoriet meter voor meter wegrijden en naar een fantastische overwinning snellen. Daniel Oss maakte het feest voor de ploeg compleet door Marco Marcato van de tweede plek te houden.

Als kers op de taart en tegen de verwachtingen in schrijft Greg ook voor een tweede keer de eindzege op zijn naam. Alexandr Kolobnev kwam te kort in de finale en mocht het na kettingproblemen helemaal vergeten. De Rus mag wel nog als derde op het podium, na de Fransman Anthony Geslin en onze Greg Van Avermaet.


"Zo’n parcoursen als deze liggen mij. Ik woon in Wallonië, ken de streek dus goed en rijd hier echt graag. Deze ronde is me op het lijf geschreven", vertelde Greg na afloop van zijn zegetocht. "Dat de eindwinst erbij komt is een verrassing. Toen ik de slotklim aanvatte, dacht ik ik eigenlijk alleen maar aan de ritoverwinning."

"Dit is goed voor het vertrouwen. De Clásica San Sebastián is het eerstvolgende doel. Het blijft natuurlijk afwachten hoe het met mijn conditie gesteld is in vergelijking met de renners die uit de Tour komen. Maar ik geloof erin en wil voor UCI-punten zorgen, zodat we zeker met negen Belgen naar het WK kunnen."


Geschreven door Wim op 24/07/2013