Greg Van Avermaet
Winst in Bastenaken!

Winst in Bastenaken!

De kop is eraf! Greg heeft met een fantastische sprint de derde etappe in de Ronde van Wallonië op zijn naam geschreven. Onze favoriet maakte het werk van de ploeg af en vloerde Tom Van Asbroeck op de streep.

Laurens De Vreese, Kevin Van Melsen en Christophe Prémont kleurden lange tijd de tocht van Beaufays naar Bastenaken. De finale, ingeleid door twee stevige hellingen, kende verschillende nieuwe ontsnappingspogingen. Daniel Oss glipte mee met Stijn Devolder en Marco Marcato, Yannick Eijssen deed dat met Pieter Serry.

Daardoor zat Greg, die zich opvallend afzijdig hield, telkens in een zetel. Een late aanval van Dries Devenyns strandde in de slotkilometer, dus werd er met een goeie veertig man gesprint om de overwinning.

Greg koos uitstekend positie en timede zijn jump ideaal. Onze favoriet kaapte de zege weg voor de neus van Tom Van Asbroeck, de eerste keer dat hij mag juichen sinds Parijs-Tours in 2011. Oss maakte als vierde het feest voor BMC compleet, op de dag dat ploegleider John Lelangue zijn vertrek aankondigde.


"Na zoveel keer net niet doet deze overwinning erg veel deugd. Ik was altijd goed, maar het zijn de zeges die tellen", reageerde Greg. "Met dank aan mijn ploegmaats verliep alles perfect. Zelf reed ik een verstandige koers door alles op de sprint te zetten. Ik moest mij serieus inhouden, maar het heeft geloond."

"De conditie zit goed. Het eindklassement wordt moeilijk na die vlucht in de eerste rit, dus we bekijken het dag na dag. Ik mik op een tweede ritzege, en wie weet wat er dan nog mogelijk is", aldus onze favoriet.
Geschreven door Wim op 22/07/2013