Greg Van Avermaet
Vlucht blijft vooruit in eerste Waalse rit

Vlucht blijft vooruit in eerste Waalse rit

Greg is goed begonnen aan de Tour de Wallonie. Onze favoriet sprokkelde in de openingsetappe meteen enkele bonificatieseconden, maar moest uiteindelijk wel toezien hoe een late vlucht van vijf om de ritzege streed.

Een vroege ontsnapping van vijf werd op een kilometer of twintig van de streep afgelost door een vers vijftal. Greg graaide tussendoor de volle buit mee aan een tussensprint, maar miste daardoor wel de goeie boot.

De BMC-ploeg had naast onze favoriet enkel nog Daniel Oss mee in het uitgedunde peloton, dus lieten de twee het werk over aan andere ploegen. Die kregen het gat helaas niet meer dicht, en Alexandr Kolobnev toonde zich vooraan de beste. Belgisch kampioen Stijn Devolder strandde op plaats vier.

Een kleine halve minuut later kwam Greg als achtste over de streep in Eupen. "Het was een mooie rit en ik had goeie benen. Jammer dat die vijf vooruit bleven. Elke seconde is belangrijk in deze ronde, dus een eindzege wordt bijna onmogelijk. Er komen gelukkig nog enkele mooie ritten", liet onze favoriet weten.
Geschreven door Wim op 20/07/2013