Greg Van Avermaet
Eindeloze inhaalrace richting Harelbeke

Eindeloze inhaalrace richting Harelbeke

Ondanks goeie benen is Greg er niet in geslaagd een vooraanstaande rol op te eisen in de E3 Prijs. Hij reed continu achter de feiten aan en zag Fabian Cancellara vanop de tweede rij onhoudbaar vertrekken.

Dé voorbereidingskoers bij uitstek met het oog op de Ronde van Vlaanderen barstte een eerste keer los op de Taaienberg, op goed zestig kilometer van de streep. Onder leiding van Tom Boonen reed een groepje van een man of tien weg. Greg zat aan de voet iets te ver, en vanaf toen begon zijn jacht naar de koplopers.

Onze favoriet maakte daarin een uitstekende indruk, in het gezelschap van onder meer Johan Vansummeren, Brits kampioen Ian Stannard en Spaans kampioen Francisco Ventoso. Op de Oude Kwaremont leek de kloof met de eersten helemaal overbrugd te worden, maar net toen ontbond ene Fabian Cancellara zijn duivels.

‘Spartacus’ reed solo naar de zege, voor Peter Sagan. Daniel Oss, ploegmaat van Greg bij de BMC-ploeg, werd knap derde. Onze favoriet zelf zat in de groep die uiteindelijk voor plek zeven sprintte en waarvan Boonen de snelste bleek. "Ik ben tevreden met de benen, maar niet met het resultaat. Gelukkig was er een mooi prestatie van Daniel", aldus Greg, die het overmorgen opnieuw probeert in Gent-Wevelgem.
Geschreven door Wim op 22/03/2013