Greg Van Avermaet
Zevende plaats in loodzwaar BK

Zevende plaats in loodzwaar BK

Het Belgisch kampioenschap in La Roche is uitgedraaid op een derde titel voor Stijn Devolder. Greg kwam op het lastige Ardennenparcours behoorlijk goed voor de dag, en reed uiteindelijk als zevende over de streep.

Onze favoriet peddelde heel de wedstrijd attent mee vooraan in het peloton, dat naarmate de ronden vorderden alsmaar meer uitgedund werd. Na een vroege ontsnapping van titelverdediger Tom Boonen, Dries Devenyns, Pieter Serry en Bart De Clercq en een poging van Philippe Gilbert schoof Greg mee in een interessant groepje.

De andere kanshebbers lieten zich niet verrassen en op een kilometer op vijftig van de streep kwamen nog slechts een kleine twintig renners in aanmerking voor de nationale driekleur. Thomas De Gendt, Jan Bakelants en Kevin Seeldraeyers reden een tijdje vooruit, maar de beslissing viel op twee ronden van het eind.

Een herboren Stijn Devolder gebruikte Gaëtan Bille als springplank en begon aan een solo van 25 kilometer. De rest had geen antwoord meer in huis en de vogel was gaan vliegen, goed voor zijn derde goud al op een Belgisch kampioenschap. Op ruime afstand gingen zilver en brons naar Gianni Meersman en Bakelants.

Gilbert en Greg moesten uiteindelijk tevreden zijn met plek zes en zeven. "Op het einde was het beste er bij ons beiden af. Het was een echte uitputtingsslag en een moeilijk te controleren wedstrijd. Misschien had ik er podium kunnen uithalen, maar ik voelde mij net niet super genoeg. Toen Devolder wegreed en niet stilviel, wisten we hoe laat het was", zo klonk onze favoriet. De volgende afspraak is de Ronde van Oostenrijk.

Geschreven door Wim op 23/06/2013