Greg Van Avermaet
Net geen podium in Gullegem

Net geen podium in Gullegem

Greg was een van de smaakmakers in de 69e editie van Gullegem Koerse. Onze favoriet maakte deel uit van de kopgroep die om winst streed, maar viel uiteindelijk net naast het podium. Andrew Fenn mocht juichen.

Na twee ronden al was de goede vlucht vertrokken in ’s lands grootste kermiskoers. Greg, ploegmaat Philippe Gilbert, Guillaume Van Keirsbulck en een dozijn anderen gingen ervandoor. Tom Boonen miste de goeie boot.

Na een aanval van Gilbert en Van Keirsbulck werd de kopgroep herleid tot zeven renners. In de slotfase koos Andrew Fenn voor de aanval. De rest twijfelde en de Brit van Omega Pharma-Quick Step was gaan vliegen.

Gilbert trok de sprint om plek twee aan voor Greg, maar die schoot net iets te vroeg uit de startblokken. Yves Lampaert en Benjamin Verraes gingen onze favoriet op de streep nog voorbij. "Jammer", reageerde hij.

"Het was een mooie koers en ik had goeie benen. In de finale hebben we verschillende demarrages beantwoord, maar Fenn sloop op kousenvoeten weg. In de sprint vertrok ik helaas net te vroeg", klonk de uitleg van Greg.

Geschreven door Wim op 28/05/2013