Greg Van Avermaet
Afwachtend koersverloop in eerste van twee Ardennenritten

Afwachtend koersverloop in eerste van twee Ardennenritten

Ook vandaag nog geen vuurwerk in de Ronde van België, met het oog op de zware slotrit van morgen. De vierde etappe stuurde de renners wel al een keer door de Ardennen en kreeg Maxim Iglinsky als winnaar.

De tocht rond het Lac de l’Eau d’Heure werd gekleurd door een zeven man met onder meer Björn Leukemans, Thomas Voeckler en Maxim Iglinsky. Het Omega Pharma-Quick Step van leider Tony Martin controleerde.

In de finale kwam het peloton, waar de toppers zich ondanks enkele mooie hellingen opvallend koest hielden, alsnog met rasse schreden dichterbij. Een ultieme aanval van Iglinsky bleek uiteindelijk net voldoende om uit de greep van André Greipel te blijven. BMC-kopman en wereldkampioen Philippe Gilbert werd mooi derde.

"Ik wou mij ook plaatsen, maar geraakte ingesloten in de slotkilometer. De benen waren in ieder geval goed, net als het weer. Dat maakt het leuker koersen, al zal het morgen wellicht weer minder zijn. Toch moet er iets in zitten, al zal ik lang bij Philippe moeten blijven voor zijn klassement", aldus onze favoriet.

Geschreven door Wim op 25/05/2013