Greg Van Avermaet
Regen op weg naar Meerbeke

Regen op weg naar Meerbeke

Ook in de tweede rit van de Belgium Tour reed Greg aandachtig mee. Het slechte weer en de knipoog naar het oude parcours van de Ronde van Vlaanderen konden een nieuwe zege van André Greipel echter niet vermijden.

Door wegenwerken moest de beruchte Muur van Geraardsbergen plaats maken voor de Congoberg, maar verder deed de finale van deze etappe met onder meer de Bosberg sterk denken aan die van de goeie ouwe Vlaanderens Mooiste. Ook de aankomst op de Hallebaan in Meerbeke werd nog eens vanonder het stof gehaald.

De regen en de koude maakten er echter geen aangename tocht van. Het peloton viel door de wind ook enkele keren in stukken, met Greg telkens in het voorste gedeelte, maar uiteindelijk werd er met man of zestig gesprint voor de zege. Een knappe aanval van Phillipe Gilbert, Niki Terpstra en Francesco Gavazzi ten spijt.

Even leek Tom Boonen het te gaan halen, maar het was André Greipel die net als gisteren mocht juichen. Greg kwam als zeventiende over de streep. Morgen begint hij net niet bij de laatste twintig aan de tijdrit.

Geschreven door Wim op 23/05/2013