Greg Van Avermaet
Vierde in Parijs-Roubaix

Vierde in Parijs-Roubaix

Greg reed voor het eerst in drie jaar nog eens Parijs-Roubaix en heeft een uitroepteken achter zijn deelname gezet. Onze favoriet reed heel de koers in de schijnwerpers en viel uiteindelijk maar nipt naast het podium.

Het was Greg zelf die aandrong om nog eens te kunnen starten in ‘de Hel van het Noorden’. De 254 kilometer waarvan 52 over kasseien schrikten hem niet af, gesterkt door een uitstekende conditie.

De koers verliep traditioneel, met een eerste schifting na het Bos van Wallers. Greg was goed mee en zocht even zijn heil in de aanval, maar het was wachten op zo’n vijftig kilometer van de streep voor de volgende zet.

Onder leiding van Fabian Cancellara scheidde een dozijn renners zich af op de zware kasseistrook van Mons-en-Pévèle. Onze favoriet was als enige mee van de BMC-ploeg en gaf een uitstekende indruk. Hij bepaalde vaak het tempo en plaatste enkele versnellingen. Even leek Cancellara te kraken, maar dat was maar schijn.

Toen de Zwitser met Zdenek Stybar in de achtervolging trok op Kevin Vandenbergh en Sep Vanmarcke, kwam Greg een neuslengte te kort om zijn wagonnetje aan te haken. "Ik zat in het wiel van Damien Gaudin en die moest een kloof laten. Ik heb nog geprobeerd om het gat te dichten, maar dat was onbegonnen werk."


De twee renners van Quick Step vielen weg door pech, waardoor Cancellara en Vanmarcke het op de piste in een sprint mochten uitmaken. Het was de Zwitser die het haalde, goed voor zijn derde kassei. Een halve minuut later moest Greg in de strijd voor de laagste podiumtrede het hoofd buigen voor pistier Niki Terpstra.

"Tijdens de wedstrijd zag ik dat Cancellara niet zo super was als tijdens de Ronde. Ik had hem kunnen volgen, en dan weet je nooit waar het schip strandt. Maar hem kloppen is toch nog een ander paar mouwen. Uiteindelijk moet ik tevreden zijn met een vierde plaats in Parijs-Roubaix", besloot onze favoriet.
Geschreven door Wim op 07/04/2013