Greg Van Avermaet
Een Ronde op de limiet

Een Ronde op de limiet

Greg is zevende geworden in zijn geliefkoosde Ronde van Vlaanderen. Op het beslissende moment zat onze favoriet à bloc. “Toen Fabian Cancellara en Peter Sagan demarreerden op de Oude Kwaremont kon ik echt niet mee. De besten zijn daar weggereden.”

De wedstrijd bleef in het peloton lang gesloten. Pas bij de laatste passage op de Oude Kwaremont verschoot topfavoriet Cancellara een van zijn pijlen. Sagan was toen de enige die kon volgen. “Ik zag hen wegrijden maar kon niet mee. Ik heb nochtans het gevoel dat ik een goede wedstrijd heb gereden.”

Cancellara en Sagan raapten samen Jürgen Roelandts op en reden richting Paterberg. Daar plaatste Cancellara een nieuwe aanval waarop geen van zijn twee medevluchters nog een antwoord op had. “Iedereen reed op zijn limiet vandaag. Wat Cancellara toonde is groots. Hij was zeker de beste vandaag”, aldus Greg.

In de achtergrond vormde zich een groep van twintig. Greg vocht mee voor een nieuwe vierde plaats, maar moest zich uiteindelijk tevreden stellen met een zevende plek. Zijn volgende wedstrijd is Parijs-Roubaix, in extremis toegevoegd aan zijn programma. De voorbije twee jaar reed onze favoriet niet mee in ‘de Hel’.
Geschreven door Niels op 31/03/2013