Greg Van Avermaet
Goed gevoel in monsteretappe

Goed gevoel in monsteretappe

Beelden uit de oude doos tijdens de zesde rit van Tirreno-Adriatico, met renners die al zwalpend of zelfs te voet een helling bedwongen. Greg kwam aardig voor de dag op het ‘onmenselijke’ parcours, dat het best bedwongen werd door ene Peter Sagan.

Een omvangrijke vroege vlucht, met onder meer Fabian Cancellara, Damiano Cunego en Lars Boom, kleurde lange tijd de etappe. Zoweel vooraan als in het peloton stond de deur wagewijd open door het lastige traject. De meute moest zo bijvoorbeeld drie keer over de Sant’Elpidio a Mare zien te geraken, een heel korte maar bijzonder nijdige klim met een maximaal stijgingspercentage van maar liefst 27 procent.

Onze favoriet reed heel de dag attent mee voorin, maar moest op de laatste klim toch passen. Het was daar dat de beslissing viel en Vincenzo Nibali, Joaquím Rodriguez en de onvermijdelijke Peter Sagan zich de sterksten toonden. Laatstgenoemde haalde het weinig verrassend in de sprint, Nibali is de nieuwe leider.

"Amai, niet normaal", liet Greg na aankomst weten. "Dit was serieus afzien. Slecht weer, te steile hellingen en ruim tweehonderd kilometer. Ik had onderweg wel een goed gevoel, maar kreeg op het eind toch een klopje", klinkt het. Onze favoriet kwam even aleen te zitten en werd uiteindelijk 33e, op drie minuten van de winnaar.

Morgen staat er nog een tijdrit van dik negen kilometer op het programma, daarna is het aftellen naar Milaan-Sanremo. "De benen voelen goed aan, laat de klassiekers maar komen", besluit een gemotiveerde Greg.

Geschreven door Wim op 11/03/2013