Greg Van Avermaet
Zesde op de ‘strade bianche’

Zesde op de ‘strade bianche’

Opnieuw een goeie prestatie van Greg in de Strade Bianche. Hij streed in de heroïsche eendagskoers over Toscaanse grindwegen mee met de toppers en werd uiteindelijk zesde. De zege ging naar Moreno Moser.

De nostalgische wedstrijd in Noord-Italië werd gekleurd door een ontsnapping van vier. BMC had met Michael Schär een mannetje mee. Aleksejs Saramotins, Maxim Belkov en Giairo Ermeti waren de andere drie.

Het lastige parcours met de onverharde stofwegen zorgde, naarmate de koers vorderde, voor steeds meer uitdunning. Greg kende geen problemen om grote kleppers als Fabian Cancellara en Peter Sagan te volgen.

Waar Juan Antonio Flecha niet in slaagde, lukte Moreno Moser wel. Hij maakte de sprong naar voor en vatte met de resterende vroege vluchters de lastige laatste kilometer in Siena aan. De groep der favorieten was vlakbij, maar kwam net te laat om de jonge Italiaan en ‘neef van’ bij de lurven te grijpen.

Sagan maakte het feest voor Cannondale compleet met de tweede plaats, Rinaldo Nocentini werd derde. Onze favoriet eindigde knap zesde, in het zog van tweevoudig winnaar Cancellara. "Het is jammer dat ik de beslissende aanval miste, maar je kan niet met elke poging meegaan", reageerde Greg. "Ik had net gereageerd op prikken van Sagan en Cancellara en iedereen zat even à bloc. Met die zesde plaats ben ik tevreden."

Het is daarmee al de vierde keer op evenveel deelnames dat onze favoriet bij de eerste vijftien eindigt. "Deze wedstrijd ligt mij. Ik heb hier ook nog nooit een lekke band gehad of ben hier nog nooit gevallen. Hopelijk blijf ik ook van pech gespaard in de komende wedstrijden. Mijn vorm is in orde en als ik nu goed uit Tirreno-Adriatico weet te komen, kan ik een rol spelen in Milaan-Sanremo", besluit Greg met vertrouwen.

Geschreven door Wim op 02/03/2013