Greg Van Avermaet
Weer vijfde in de Omloop

Weer vijfde in de Omloop

Greg is net als vorig jaar vijfde geworden in de Omloop Het Nieuwsblad. Luca Paolini won de Vlaamse openingsklassieker, de Italiaan was in een sprint met twee sneller dan Stijn Vandenbergh.

De 68e editie van de Omloop was er een in ijzige omstandigheden. Ondanks een razendsnelle start slaagden negen renners, waaronder Nico Sijmens en Preben Van Hecke, erin een vroege vlucht op touw te zetten.

Na een goed uur koers kreeg Greg af te rekenen met een lekke band. Onze favoriet kon snel weer zijn plek in het peloton opeisen en kwam naarmate de finale dichterbij kwam steeds nadrukkelijker in beeld.

Met nog een veertigtal kilometer te gaan werden de vroege vluchters bijgebeend door Sylvain Chavanel en Marco Bandiera. Greg rook het gevaar en bracht een tweede tegenaanval tot stand. Op de Molenberg zorgde hij er met een machtsontplooiing zelf voor dat Chavanel weer bij de kraag werd gevat.

De groep van tien, met naast Greg ook Chavanel, Bandiera, Jürgen Roelandts, Maarten Wynants, Sven Vandousselaere, Geraint Thomas, Egoitz Garcia, Stijn Vandenbergh en Luca Paolini, mocht strijden voor de zege. De beslissing viel toen de twee laatstgenoemden op de kasseien van de Lippenhovestraat doortrokken.

"Net toen ik een dipje had. Ik hoopte dat ze het door de tegenwind nog lastig zouden krijgen, maar ze waren te sterk", verklaarde Greg. Het duo was gaan vliegen en aan de streep was Paolini duidelijk de snelste.

Even later won Vandousselaere de sprint om plek drie, Greg werd vijfde. "Dit is een gemiste kans, al zit het goed met het vormpeil. Maar het zou plezant zijn als ik eens zou winnen", aldus onze favoriet.

Geschreven door Wim op 23/02/2013