Greg Van Avermaet
Voorjaar afgesloten met mooie ereplaats

Voorjaar afgesloten met mooie ereplaats

Greg heeft het als invaller meer dan uitstekend gedaan in een pittige Brabantse Pijl. Hij zet een punt achter zijn voorjaar met een hoopgevende achtste plaats.

Sinds dit jaar is de Brabantse Pijl de overstap van kassei- naar heuvelklassiekers. In eerste instantie geen opdracht meer voor Greg, maar hij verscheen toch aan de start nadat ploegmaat Jean-Christophe Peraud door blessureleed forfait moest geven.

En onze favoriet deed het meer dan goed. Op het verzwaarde parcours rond Overijse volgde hij makkelijk het zog van de grote kleppers. De wedstrijd werd wel beslist tussen drie Belgische vroege vluchters, waarvan Sébastien Rosseler uiteindelijk de sterkste was.


"Eindelijk een goed resultaat, eindelijk mijn goeie benen een keer kunnen laten zien", reageerde Greg opgelucht. "Misschien had ik zelfs mee kunnen doen voor de overwinning!"

"Toen Gilbert ervandoor ging moest ik echter afstoppen. Gelukkig won ik wel de sprint voor de achtste plaats." Hij deed dat met verve, en bleef niemand minder dan Oscar Freire voor.

"Nu is het tijd voor een weekje vakantie. Daarna rustig opbouwen naar een nieuwe reeks wedstrijden", aldus Greg. De volgende afspraken zijn de Vierdaagse van Duinkerke (5 tot 9 mei), de Ronde van Picardië (14 tot 16 mei) en de Ronde van België (26 tot 30 mei). Tussendoor viert hij zijn 25e verjaardag.

Geschreven door Wim op 14/04/2010