Greg Van Avermaet
Seizoen eindigt met zesde plaats in Tours

Seizoen eindigt met zesde plaats in Tours

Greg heeft met een zesde plaats in Parijs-Tours een punt gezet achter zijn seizoen. Marco Marcato, vorig jaar nog tweede achter onze favoriet, toonde zich deze keer de beste in de Franse klassieker.

De laatste afspraak van 2012 bracht een pak twijfels met zich mee, door de ziekte van de afgelopen week. Desondanks hoorde Greg als titelverdediger bij de grootste kanshebbers. Het BMC-team knapte dan ook veel werk op in de achtervolging op een vlucht van elf man, met onder meer Sylvain Chavanel en Karsten Kroon.

Michael Morkov bleef het langste vooruit en kreeg op minder dan twintig kilometer van de streep het gezelschap van zeven frisse renners. Laurens De Vreese, Marco Marcato en Niki Terpstra bleken daaruit de sterksten.

Greg ging makkelijk mee in een tegenaanval van een man of tien, maar zij kwamen te laat. Onze favoriet moest uiteindelijk tevreden zijn met een zesde plaats, twaalf seconden na winnaar Marcato. De Italiaan werd vorig jaar nog gevloerd door Greg voor de zege, maar was deze keer De Vreese te slim af in de sprint. Met een gemiddelde snelheid van 48,629 kilometer per uur is deze wedstrijd trouwens de snelste klassieker ooit.

"Ik had niet hetzelfde gevoel als vorig jaar", vertelde onze favoriet. "Als ploeg waren we wel goed en namen we de finale grotendeels in handen. Toen het trio met Marcato vertrok, zat ik helaas te ver om te reageren."

"Al bij al ben ik wel tevreden. Na mijn ziekte had ik niet meer gedacht dat het nog zou gaan, en ook tijdens de koers ontbrak het mij lang aan moral", aldus Greg, die blij is dat zijn seizoen er eindelijk opzit. Hij maakt nu tijd vrij om vriendin Ellen te helpen bij de verhuis naar Stoumont, met de Ardennen als ideaal trainingsgebied.

Geschreven door Wim op 07/10/2012