Greg Van Avermaet
Lombardije in barre omstandigheden

Lombardije in barre omstandigheden

Greg is zeventiende geworden in een wel heel natte Ronde van Lombardije. De overwinning ging naar Joaquím Rodriguez, kopman en kersvers wereldkampioen Philippe Gilbert moest opgeven na een zware valpartij.

Regen, donder en bliksem teisterden de renners in de 106e ‘Koers van de Vallende Bladeren’, die dit jaar van datum wisselde met Parijs-Tours. Een vroege vlucht van elf, met onder meer Steve Morabito, kleurde de koers.

Op de Muro di Sormano, een zware uitloper van de Colma di Sormano, verloor Greg voeling met de eersten van het peloton. Onze favoriet kwam in de afdaling weer aansluiten, maar passeerde daarbij wel Gilbert en Ballan.

De nieuwe en de oude wereldkampioen waren gevallen en stapten uit de wedstrijd, gelukkig zonder zware blessures. Greg en Mauro Santambrogio waren op zeventig kilometer van de streep nog de enigen van BMC.

Een voor een sneuvelden de vroege vluchters en ook nieuwe pogingen werden in de kiem gesmoord. Op de laatste helling, de Villa Vergano met nog dertien kilometer te gaan, ontbond Joaquím Rodriguez zijn duivels.

Na een knappe solo mocht de Spanjaard juichen, ook goed voor eindwinst in de World Tour. Santambrogio werd knap vierde, Greg eindigde op de zeventiende plaats. "Al bij al nog een mooi resultaat in een loodzware en bij momenten levensgevaarlijke koers. Het weer was allesbehalve prettig", liet onze favoriet weten.

Geschreven door Wim op 29/09/2012