Greg Van Avermaet
In beeld op weg naar Roubaix

In beeld op weg naar Roubaix

Greg heeft zich getoond in Parijs-Roubaix. Onze favoriet ging met de groep der favorieten de finale in, maar kon zijn kansen niet helemaal verdedigen door een lekke band. Hij moest uiteindelijk tevreden zijn met de 27e plaats.

Het leek er nochtans goed uit te zien. Greg reed zich los vanonder het juk der kritiek over alle voorgaande wedstrijden. In het zog van de grote favorieten overleefde hij het Bos van Wallers, de beruchte strook die op iets minder dan 100 kilometer van het einde de finale inluidt. "Tom Boonen en Fabian Cancellara trokken er goed door, maar ik kon redelijk vlot mee. Het gaf me vertrouwen voor wat volgde", klonk het in Het Nieuwsblad.

Het pak werd uitgedund door een paar speldenprikken, en waar mogelijk sprak onze man een woordje mee. "Een paar keer probeerde ik een aanval op te zetten, maar dat lukte niet. Toch groeide het geloof in een goed resultaat, tot een lekke band roet in het eten gooide. Ik kreeg een wiel van de neutrale wagen, maar dat duurde nogal wat."


Ondertussen had Tom Boonen enkele keren aan de boom geschud, waardoor het veld volledig uiteen gerukt werd. "Ik raapte geloste renners op, maar de tenoren waren gaan vliegen." Voor de overwinning trok Fabian Cancellara - net als in de Ronde van Vlaanderen de week voordien - aan het langste eind. De Zwitserse kampioen deed dat met een indrukwekkende solo vanop 45 kilometer van de streep.

Kopman Leif Hoste werd mooi achtste, Greg eindigde als 27e in de groep die streed voor de tiende plaats. "Tot op het ogenblik van die tegenslag had ik echt het gevoel dat er een plaats in de top tien inzat. Dat resultaat had mijn voorjaar helemaal anders kunnen kleuren. Nu rest er het net-niet-gevoel."

Toch mag onze favoriet met opgeheven hoofd richting Brabantse Pijl, zijn laatste opdracht dit voorjaar. Normaal ging de riem er na de Hel van het Noorden al af, maar hij valt in voor de geblesseerde Jean-Christophe Peraud.

Geschreven door Wim op 11/04/2010