Greg Van Avermaet
Ook tweede in GP van Wallonië

Ook tweede in GP van Wallonië

De Grote Prijs van Wallonië is net als die van Québec uitgedraaid op een tweede plek voor Greg. Enkel de Fransman Julien Simon was onze favoriet te snel af in een sprint op de lastige Citadel van Namen.

Voor Greg, Tom Boonen, Björn Leukemans en enkele anderen was deze wedstrijd de ultieme test met het oog op het nakende wereldkampioenschap. Onze favoriet werd vooruitgeschoven als een van de grootste kanshebbers.

Zijn ploegmaats bij BMC deden het onderweg voortreffelijk en waren met zijn vieren vertegenwoordigd in de omvangrijke vroege vlucht van ruim twintig man. In de finale zat Greg goed attent vooraan, eerst bij een collectieve poging van Boonens Quick Step-ploeg en uiteindelijk ook op de flanken van de slotklim.

Zes man rukte zich los op de steilste stroken en Greg volgde makkelijk. Onze favoriet zat in een zetel voor de sprint, maar werd van ver verrast door Julien Simon. De Fransman van Saur-Sojasun sloeg een gat van twee meter tegenover onze favoriet en hield in de bochtige slotmeters stand. Leukemans eindigde op plaats drie.

"Dit is jammer", reageerde Greg, vorige vrijdag dus ook al tweede in de Grote Prijs van Québec. "Ik ben pas sinds gisteren terug in België en de verplaatsing en het tijdsverschil zaten nog in de benen. Desondanks voelde ik mij de sterkste man in koers. Met de conditie mag ik alvast tevreden zijn in de aanloop naar het WK."

Geschreven door Wim op 12/09/2012