Greg Van Avermaet
Opnieuw hoofdrol in Canadese finale

Opnieuw hoofdrol in Canadese finale

Twee dagen na Québec heeft ook Montréal kennisgemaakt met een sterke Greg Van Avermaet. Onze favoriet plaatste weer een stevige aanval in de finale, maar deze keer met minder succes. Lars Petter Nordhaug won.

Deel twee van de Canadese WorldTour-uitstap speelde zich in het grote Montréal, waar ene Eddy Merckx ooit wereldkampioen werd. Manuele Baoro, Cyril Gautier en Egoi Martinez kozen voor de vroege vlucht, uiteindelijk streed een groep van een goeie twintig renners voor de prijzen. Daarbij uiteraard ook onze favoriet.

Greg ontbond net als eergisteren zijn duivels in de finale. Deze keer van iets verder, op weg naar de laatste helling. Hij oogde sterk, maar nu kwam er geen steun en de rest van de groep sloot voorbij de top weer aan.

Lars Petter Nordhaug, Björn Leukemans, Alexandr Kolobnev en Moreno Moser hadden meer succes en mochten met zijn vieren sprinten om de zege. Kolobnev ging van ver aan en sloeg een kloof, maar werd geremonteerd door Moser. Die viel echter ook stil en het was uiteindelijk de ijverige Noor Nordhaug die verdiend mocht juichen. In de sprint om de verdere ereplaatsen zat Greg iets te ver, het leverde hem een veertiende stek op.

"We probeerden hetzelfde als in Québec, maar vandaag zat het er niet in", klinkt het bij BMC. Greg is dinsdag terug in België en treedt woensdag wellicht aan in de GP de Wallonie, tenzij hij de jetlag nog te veel voelt.

Geschreven door Wim op 09/09/2012