Greg Van Avermaet
Gerrans klopt Greg in Quebec

Gerrans klopt Greg in Quebec

Greg is tweede geworden in de GP van Quebec. In de Canadese stad moest onze favoriet de net iets snellere Simon Gerrans laten voorgaan in een sprint met twee. "Ik ben teleurgesteld, maar tegelijk ook tevreden dat ik een goede uitslag heb gereden."

Dinsdag vertrok Greg naar Canada voor de UCI World Tour. Eerst stond er de GP van Quebec op het programma, binnen enkele dagen volgt ook nog de GP van Montreal. Die van vandaag was 201 kilometer lang en was verdeeld onder zestien ronden.

Een groep van zestien, met daarbij ploegmaat Danilo Wyss, zorgde voor de animo tijdens de wedstrijd. De vluchters reden een mooie voorsprong bij elkaar, maar konden een algemene hergroepering niet verhinderen. Dries Devenyns en Chris Anker Sörensen werden als laatste gegrepen op vier kilometer van de streep.

Dat was voor Greg het sein om zelf in de aanval te gaan. "Ik voelde me goed en dus probeerde ik het maar", doet hij zelf het verhaal. "Ik ging aan op een helling en kwam alleen boven op de top. Daarna sloot alleen Gerrans aan. Ik heb veel gewerkt om voorop te blijven."

Het peloton zat hen op de hielen in de oplopende laatste kilometer en Greg voelde de hete adem van ene Peter Sagan. "Ik lanceerde mijn sprint op tweehonderd meter van de streep, maar Gerrans kwam er helaas nog over. Ik had hier kunnen winnen. Natuurlijk ben ik dus ontgoocheld."

Maar: Greg was nadien ook tevreden. "In de voorbije klassiekers was ik altijd goed, maar kwam het er nooit echt uit. Daarom ben ik nu blij dat ik op het podium sta", aldus onze man, die ook straks in Montreal helemaal niet kansloos is. Maandag volgt trouwens de bekendmaking van de selectie voor het WK.

Geschreven door Niels op 07/09/2012