Greg Van Avermaet
Greg zet Blythe af in Rotterdam

Greg zet Blythe af in Rotterdam

De World Ports Classic zit er al weer op. De eerste etappe naar Antwerpen ging razendsnel, de tweede, die de renners terug naar Rotterdam bracht, verliep gelukkig iets rustiger. BMC loodste kopman met dienst Adam Blythe naar een vijfde plaats.

Drie renners gaven de tweede rit van Antwerpen naar Rotterdam meer dan honderd kilometer kleur. Het peloton zat hen in de finale op de hielen en dus werd er zoals verwacht gespurt voor de zege. Rabobank haalde daarin zijn gram door Theo Bos perfect af te zetten.

Greg en zijn ploegmaats van BMC toonden zich eveneens en hielpen hun snelle man Blythe naar plaats vijf. Onze favoriet werd zelf 35e. In het eindklassement, gewonnen door Tom Boonen voor André Greipel en Alexander Kristoff, strandde Greg op een achttiende plek.

Maandag staat de volgende wedstrijd op het programma met het dernycriterium van Wetteren. En op dinsdag vertrekt Greg naar Canada voor de GP van Québec en de GP van Montréal, twee wedstrijden die sinds 2010 deel uit maken van de UCI WorldTour.

Geschreven door Niels op 01/09/2012