Greg Van Avermaet
Belgisch-Nederlandse tweedaagse kent kanonstart

Belgisch-Nederlandse tweedaagse kent kanonstart

De World Ports Classic, een nieuwe tweedaagse in België en Nederland, is in vliegende vaart begonnen. Tom Boonen won de openingsrit, aan een gemiddelde snelheid van 51 kilometer per uur. Greg werd dertiende.

Het startschot klonk in Rotterdam, de streep lag dik tweehonderd kilometer verder getrokken in Antwerpen. Tussen de twee grote havensteden stond er heel wat wind en er werd van in het begin stevig doorgekoerst.

Om en bij de veertig renners mochten uiteindelijk sprinten om winst. Tom Boonen, onderweg erg actief, bleek uiteindelijk de snelste. De Belgische kampioen vloerde André Greipel en Alexander Kristoff. BMC mikte op Adam Blythe, maar die had last van krampen en zo eindigde Greg als eerste van de ploeg op plek dertien.

"Amai, dit ging enorm hard. Op de teller stond uiteindelijk een gemiddelde van 51 kilometer per uur en ik trapte gemiddeld 300 watt. De benen voelen wel goed aan, misschien gaan we morgen voor de aanval", liet onze favoriet weten. De wedstrijd maakt dan weer de omgekeerde beweging, van Antwerpen naar Rotterdam.

Geschreven door Wim op 31/08/2012