Greg Van Avermaet
Ronde om snel te vergeten

Ronde om snel te vergeten

De Ronde van Vlaanderen heeft een muis gebaard voor Greg. Onze favoriet keek er enorm naar uit om met de pedalen te antwoorden op de recente kritiek, maar daar slaagde hij jammer genoeg niet in.

Vlaanderens Mooiste is nochtans dé feestdag op de wielerkalender. Maar Gregs gezicht stond na de wedstrijd op onweer. Zijn fiets lag voorbij de streep tegen de grond. De ontgoocheling droop er vanaf.

In de aanloop naar de Koppenberg kon Greg zich niet vooraan handhaven. Te voet over de beruchte helling dus, waarna het gevecht om weer in de frontlinies te geraken te veel krachten kostte met het oog op de slotfase.


Ondertussen deelden topfavorieten Tom Boonen en Fabian Cancellara de lakens uit. Die laatste gaf op de Muur van Geraardsbergen de doodsteek aan de Belgische kampioen en stormde naar een prachtige zege. In de sprint om de derde plaats boog Björn Leukemans het hoofd voor Philippe Gilbert, Gregs kopman.

Diezelfde Gilbert had overigens voorspeld dat onze favoriet er niet meer bij ging zijn in de finale. En zo geschiedde helaas. Greg kwam na 262 kilometer als 39e over de streep, in een tweede groepje op meer dan vijf minuten.

"Ik heb er geen zin meer in. Het is triestig. Ik had er veel meer van verwacht. Waarom het maar niet lijkt te lukken in de wedstrijden ... ik snap het zelf niet", aldus onze favoriet aan Het Nieuwsblad.

Geschreven door Wim op 04/04/2010