Greg Van Avermaet
GP van Plouay is dikke kilometer te lang

GP van Plouay is dikke kilometer te lang

In de GP van Plouay is Greg niet verder geraakt dan een 37e plaats. Onze favoriet leek nochtans af te stevenen op een mooie uitslag, maar werd in de slotfase met zijn groep gegrepen. "En toen kwam de rest van het peloton er gewoon over."

De wedstrijd in Plouay bestond net als de voorbije jaren uit lokale ronden in en rond de West-Franse gemeente. In de finale raakte onze favoriet mee voorop in een groep van vijftien renners op een van de verschillende oplopende stukken.

"Het peloton kwam helaas terug op anderhalve kilometer van de streep", klinkt het vanuit Frankrijk. "Ik dacht nog mee te sprinten, maar door de ontsnapte Edvald Boasson Hagen kwam de sprint met nog 400 meter te gaan al op gang. Iedereen ging over mij met veel meer snelheid."

Voorlopig is het dus nog wachten op een uitschieter dit najaar. Met de GP van Québec en de daaropvolgende GP van Montréal krijgt onze man over twee weken al twee nieuwe kansen in Canada. Daar moet hij een selectie voor het wereldkampioenschap in Valkenburg proberen af te dwingen.

Geschreven door Niels op 26/08/2012