Greg Van Avermaet
Superbenen, maar geen geluk

Superbenen, maar geen geluk

Greg is 38e geworden in de Vattenfall Cyclassics. Onze favoriet toonde zich gretig, met twee keer een demarrage op de Waseberg. "Ik had superbenen, maar geen geluk om voor te blijven", klonk het na afloop. De sprint in Hamburg is al jaren onvermijdelijk.

De wedstrijd brak pas open op de derde van vier passages op de Waseberg. Een groep van elf, met Greg, wist zich daar af te scheiden van het peloton. Maar veel geluk kende Greg en zijn medevluchters niet. André Greipel had de boot gemist en dus reed Lotto-Belisol de kloof weer dicht.

Ook een tweede poging volstond niet om het peloton uit te schakelen en dus werd het opnieuw een sprint. Daarin haalde de jonge Fransman Arnaud Démare het vrij makkelijk. Greg liet begaan en kwam een halve minuut later over de streep.

"Ik heb twee keer in de ontsnapping gezeten na de beklimming van de Waseberg, maar twee keer werd ik ook teruggenomen. Ik had super goede benen, maar geen geluk om voorop te blijven. Hopelijk beter in Plouay, waar ik volgende week zondag koers."

Geschreven door Niels op 19/08/2012