Greg Van Avermaet
Redelijk gevoel maar slechte sprint in San Sebastian

Redelijk gevoel maar slechte sprint in San Sebastian

Na een derde plaats in de Clasica San Sebastian van vorig jaar vertrok Greg als kopman naar Spanje. Greg reed zich in de kijker, was mee met de goede vlucht, maar kon zijn goede prestatie van vorig jaar helaas niet herhalen. Onze favoriet werd dertiende.

Het duurde tot de tweede passage van de Arkale, voorbij de beruchte Jaizkibel, voor het peloton voor het eerst echt in actie schoot. De vroege vlucht werd overrompeld en een eerste schifting werd gemaakt. Greg was aanvankelijk niet mee, maar sloot in de afdaling aan.

Dertien man leek op weg naar San Sebastian, maar niet veel later kwamen nog eens acht renners terug. Luis Léon Sanchez zag zijn kans schoon, reed op kousenvoeten weg en zou ondanks verschillende tegenprikken standhouden tot de streep na een solo van bijna tien kilometer.

De favorietengroep spurtte voor de ereplaatsen. "Ik had in de wedstrijd een redelijk gevoel, maar de sprint liep niet zoals zou moeten. Een plaats in de top vijf zat er misschien wel in", reageerde Greg na afloop. "Het is spijtig dat we met die groep van dertien niet zijn weggebleven."

Geschreven door Niels op 14/08/2012