Greg Van Avermaet
Net de goeie boot gemist op BK

Net de goeie boot gemist op BK

Het Belgisch kampioenschap is net als vorig jaar uitgedraaid op een ontgoocheling voor Greg. Onze favoriet had goeie benen, maar zat ingesloten toen uiteindelijk winnaar Tom Boonen de goeie vlucht op gang trok.

Gaststad Geel schotelde 253,3 kilometer verdeeld over zeventien ronden voor, goed voor een langgerekte kermiskoers. Niet meteen de ideale omloop voor Greg, maar hij was samen met titelverdediger Philippe Gilbert, Klaas Lodewyck en Yannick Eijssen wel van plan ervoor te gaan.

Maarten Wynants, Staf Scheirlinckx, Nikolas Maes, Tosh Van der Sande, Frédéric Amorison en Sander Armee tekenden voor de vroege vlucht. Op veertig kilometer van de streep testte onze favoriet een eerste keer zijn benen met een stevige tempoversnelling. Tom Boonen himself nam over.

Een groepje van dik tien man, waaronder Greg, scheurde zich even los van het peloton. Bij een nieuwe versnelling van Boonen zat onze favoriet evenwel vast en moest hij de kopman van Quick Step en een vijftal anderen laten gaan. "Ik zat op een smal baantje geblokkeerd achter iemand die er ook naartoe wilde, maar het gat niet dicht kreeg", legde onze favoriet uit.

De Lottoploeg moest het heft nu in handen nemen, maar de organisatie kwam niet tot stand. Boonen, diens ploegmaat Julien Vermote, Kristof Goddaert, Sven Vandousselare en Jan Bakelants reden voorbij de vroege vluchters en mochten uiteindelijk sprinten om winst. Een late tegenaanval van Gilbert was vergeefs.

Boonen toonde zich sneller dan Goddaert en Vandousselaere en veroverde zo zijn tweede nationale driekleur. "Een verdiende kampioen. Maar ik ben ontgoocheld, want ik had goede benen. Goed genoeg om mee te zijn met Boonen. Hem kloppen had nog een andere zaak geweest", aldus Greg, die 27e werd.

Geschreven door Wim op 24/06/2012