Greg Van Avermaet
Hele dag voorop in Halle-Ingooigem

Hele dag voorop in Halle-Ingooigem

Greg is klaar voor het Belgisch kampioenschap nu zondag. In Halle-Ingooigem reed onze favoriet, voor de gelegenheid als lid van een nationale ploeg, bijna heel de wedstrijd in de aanval.

BMC was niet van de partij, maar een nationale ploeg gaf Belgische renners in buitenlandse loondienst de kans om toch te starten. Greg, ploegmaat Klaas Lodewyck, Sep Vanmarcke, Sébastien Rosseler, Kristof Goddaert, Kevin Hulsmans, Jens Keukeleire en Gorik Gardeyn reden bijgevolg rond in de mooie, hemelsblauwe outfits.

En onze favoriet toonde die trui meteen door mee te glippen in een vroege ontsnapping van dertien renners. Het omvangrijke gezelschap - waarin ook onder meer Niko Eeckhout, Nikolas Maes en Jurgen Van De Walle zaten - kreeg echter nooit veel ruimte van het peloton. Toch duurde het lang vooraleer ze gegrepen werden.

"We werkten heel goed samen. Als we een mannetje van Cofidis erbij hadden, hadden ze ons wellicht nooit gepakt", aldus Greg. In de uiteindelijke massasprint ging de overwinning naar de Fransman Nacer Bouhanni.

"Deze koers is ideaal om nog eens diep te gaan in de aanloop naar het Belgisch kampioenschap. Ik zou zo graag eindelijk die titel eens pakken. De benen voelen alvast goed aan", liet onze favoriet nog weten.

Geschreven door Wim op 20/06/2012