Greg Van Avermaet
Goeie benen in Dwars door Vlaanderen

Goeie benen in Dwars door Vlaanderen

Na een paar mediterrane uitstappen bevindt het peloton zich weer op onze wegen, voor de belangrijkste weken van het voorjaar. Dwars door Vlaanderen schoot vandaag de heilige wielerweek op gang.

De 65e editie van deze semiklassieker kreeg een hertekend en zwaarder parcours, met een opeenvolging van hellingen en kasseistroken in de finale. De grote kleppers - met Tom Boonen, Fabian Cancellara en Juan Antonio Flecha - zaten niet stil.

Ook Greg reed een goeie wedstrijd en volgde op de vele kuitenbijters telkens op korte afstand van de toppers. Op twintig kilometer van Waregem liet Cancellara echter een beslissend gat vallen voor ploegmaat Matti Breschel.

De Deense kampioen reed solo naar een verdiende overwinning. Björn Leukemans was zeven seconden later de snelste van een achtervolgend trio. Onze favoriet, die zelf ook nog een paar tegenaanvallen op touw zette, viel net buiten de top tien.

"Ik had goeie benen, maar op bepaalde momenten was het ook gewoon aanklampen. Maar ik ben wel tevreden over deze koers. Op naar zaterdag", aldus Greg. Dan staat de E3 Prijs op het programma, een wedstrijd waarin hij twee jaar terug op het podium stond.

Geschreven door Wim op 24/03/2010