Greg Van Avermaet
Streep ligt drie kilometer te ver

Streep ligt drie kilometer te ver

In de vierde rit van de Tour de Suisse kwam Greg zeer dicht bij winst. Hij kleurde de finale met Martin Elmiger en Lars Petter Nordhaug, maar sneuvelde op drie kilometer van de aankomst. Peter Sagan won opnieuw.

De slotfase van deze etappe werd gekruid met enkele pittige hellingen. Een vroege ontsnapping van negen renners spatte er uiteen en Dario Cataldo bleef het langst vooruit. Tot Lars Petter Nordhaug erop en erover ging.

Met nog twintig kilometer te gaan ging ook Greg in de aanval, samen met Martin Elmiger. Het duo gebruikte Cataldo als springplank en vocht een strijd uit met enerzijds Nordhaug en anderzijds het uitgedunde peloton.

Pas op binnen de laatste tien kilometer geraakten onze favoriet en de Zwitser tot bij de Noor. De grote groep reed veertig seconden verderop en even leek Greg op weg naar zijn eerste zege van het seizoen.

De vermoeide Nordhaug weigerde echter nog mee te werken en in de achtergrond zette Peter Sagan zijn mannetjes aan het werk. Greg en co werden uiteindelijk gegrepen op drie kilometer van de streep, waar Sagan makkelijk naar zijn derde ritzege sprintte. Rui Costa blijft leider.

"Je moet iets proberen om Sagan te kloppen. Ik geloofde ern, maar als je met een sleper zit, kan je het schudden tegen een aanstormend peloton", reageerde onze favoriet. "Het was een harde dag in de regen!"

Geschreven door Wim op 12/06/2012